Annonce

Annonce

Portræt af Mathilde Jakobsen og Filipe Legal, som sammen har stiftet Fresh.Land.

I stedet for en gæld på nogle få mio. kr. ser det nu ud til, at Freshland-stifterne Mathilde Jakobsen og Filipe Leal efterlod en gæld til staten og leverandørferne på over 18 mio. kr., da de flyttede grøntkassefirmaets aktiviteter over i det protugiske selskab Freshly Nordic. Foto: Fresh.Land

Kurator: Gælden i konkursboet efter Freshland efterlader intet til de simple kreditorer

Da det konkursbegærede Freshland i begyndelsen af året flyttede aktiviteterne til et nyoprettet søsterselskab i Portugal, efterlod selskabet en gæld, som kurator for konkursboet foreløbigt har opgjort til 18,5 mio. kr.

Hverken staten eller Freshlands leverandører af frugt og grønt har udsigt til at få penge fra konkursboet efter Freshland, som blev begæret konkurs i februar. Det skriver FødevareWatch, som har fået aktindsigt i en orientering, der indeholder en foreløbig opgørelse af gælden, som kurator og advokat ved Horten, Nicolai Dyhr har sendt til Sø- og Handelsretten.

Netmediet og Økologisk Nu har uden held forsøgt at få en kommentar fra stifterne af Freshland, Mathilde Jakobsen og Filipe Leal, som i dag servicerer de danske kunder via det nye søsterselskab Freshly Nordic, som har base i Portugal, hvor selskabet i 2015 blev etableret med en ambition om at sikre, at de lokale frugtproducenter ikke blev snydt af internationale indkøbere, som ifølge Mathilde Jakobsen afregnede frugt og grønt til alt for lave priser.

Forud for konkursen købte hun og Filipe Leal Freshland-navnet og selskabets kundearkiv for 307.500 kr., og den pris efterlader ifølge Nicolai Dyhrs beregninger ingen midler til at afregne de danske økologer, som har penge til gode i konkursboet.

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter